Montázs

Nyers osztrigát evett egy texasi férfi

Pár nap múlva meghalt

Egy texasi férfi nyers osztrigát rendelt az egyik étteremben, két nappal később kórházba került, majd meghalt. Egy bakteriális fertőzést kapott el, az orvosok már nem tudták megmenteni az életét – írja az origo.hu.

Nyers osztrigát evett egy texasi férfi
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A férfi augusztus 29-én ment egy texasi étterembe, ahol nyers osztrigát rendelt. Rá két napra bekerült a kórházba, később pedig meghalt. A helyi egészségügyi hatóság szerint a férfi kagylóbaktérium-fertőzést kapott el, vibriózisban halt meg.

A szakértők szerint a fertőzés azokra veszélyes különösen, akiknek le van gyengülve a szervezete. A hatóságok közlése szerint a 30 év körüli férfinak voltak egészségügyi problémái. Gondok voltak a májával, olyan gyógyszereket kellett szednie, amik legyengítették az immunrendszerét.

A hatóságok nem hozták nyilvánosságra a férfi nevét, ahogy azt sem, hogy hol evett, de elmentek abba az étterembe, és levetették az étlapról az osztrigát. Jelenleg vizsgálják, hogy megtalálják a baktérium forrását – írja a Fox News.

A vibriózis émelygést, hányást, görcsöt és lázat okoz. Jellemzően a legyengült szervezető emberekre veszélyes, de még mindig ez okozza a tenger gyümölcseivel kapcsolatos halálesetek 95 százalékát.

Kapcsolódó írásaink