Montázs

Egy 2,3-as erősségű földrengés szeizmikus aktivitását észlelték

Taylor Swift koncertje megremegteti a Föld kérgét

„Földrengést” regisztrált egy szeizmológus Seattle-ben nemrég - de a bűnös nem a tektonikus lemezek csikorgása volt, hanem a Swifties Shake It Off-ja volt – írja a IFLScience.

Egy 2,3-as erősségű földrengés szeizmikus aktivitását észlelték
Swifties Shake It Off
Fotó: NorthFoto

A Taylor Swift koncertjei által okozott „Swift-rengést” Jackie Caplan-Auerbach szeizmológus rögzítette – számol be a CNN –, és ehhez képest a Seattle Seahawks-szurkolók 2011-es „Beast Quake”-je csak egy korgó gyomornak tűnt.

Caplan-Auerbach szerint a koncert rengése kétszer akkora volt, mint a Seahawksé, és sokkal ritmikusabb volt a csúcsok és hullámvölgyek mintázata, ami magának a zenének és a szurkolóknak is köszönhető. A szeizmográfok a Föld mozgását mérik, amelyet a földrengéseknél az okoz, hogy a tektonikus lemezek összeakadnak, és a súrlódás hatására hatalmas energiát szabadítanak fel. Egy Swift-rengés viszont Taylor... Swift. Ő a probléma, ő a probléma.

Objektum doboz

Nem ez az első alkalom, hogy rajongók a legutóbbi Eras turné kapcsán került a hírekbe, hiszen kiderült, hogy egy denveri koncertre érkező rajongókat az űrből is lehetett látni. A műholdfelvételek azt mutatták, hogy a Mile High stadion több mint 70 000 rajongóval telt meg.

Kapcsolódó írásaink