Montázs

Soha ne utazzon ebben a ruhában a repülőn, mert komoly biztonsági kockázatot jelent

A kényelem miatt a nőknél népszerű választás, de mégsem ajánlott a repülőn

A leggings általában az egyik legkényelmesebb nadrágnak számít a pizsama után, de az utóbbi nem feltétlenül tekinthető megfelelőnek egy repülőn, és főleg nem elegáns. Egy utazási szakértő az előbbitől pedig szigorúan óva int – írta meg a roadster.

Soha ne utazzon ebben a ruhában a repülőn, mert komoly biztonsági kockázatot jelent
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

Christine Negroni amerikai légi közlekedési szakértő azt tanácsolja, hogy soha ne viseljünk leggingset, ha repülőn utazunk. Kényelmes opció, de baleset esetén sérülést okozhat.

Az íróként is ismert Christine Negroni többek között blogot vezet, ahol részletesen kifejti utazási tanácsait. A leggings akadályt jelenthet fedélzeti vészhelyzet esetén.

Előfordulhat, hogy a kabinban keletkező tűzön át kell menekülni, vagy a földön is keletkezhet tűz, miután elhagyjuk a repülőgépet – mondja.

Mostanában sokan jóganadrágot viselnek a repülőn, de én kerülök minden műszálas ruhát, mert nagyobb valószínűséggel égnek és tapadnak ránk, ha tűz keletkezik. Az ilyen típusú szövetek súlyos, harmadfokú égési sérüléseket okozhatnak.

A legbiztonságosabbnak a pamutruhák vagy a természetes szálból készült ruhák számítanak.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben.

Kapcsolódó írásaink