Montázs

Végleg törlődhet a gmail-fiók összes levele

Több milliárd ember lehet érintett, ha nem figyeli a fiókjait

A Google figyelmeztetést tett közzé, amelyben egy súlyos és visszavonhatatlan hibára hívják fel a figyelmet a gmail-fiókkal kapcsolatban – írta meg a femina.hu.

Végleg törlődhet a gmail-fiók összes levele
Több milliárd ember érintett lehet a levelek automatikus törlését illetően
Fotó: AFP/NurPhoto/Beata Zawrzel

Kiderült, hogy sokkal jobban érdemes odafigyelni a gmail-fiókon elérhető tárhelyre, mint ahogy eddig a felhasználók többsége gondolta volna.

Akik nincsenek résen, és ez több milliárd embert érint, azok könnyedén elveszthetik a levelezésüket, vagy a felhőben tárolt adataikat.

Amikor megtelik a gmail-tárhely:

Ha valaki lemondja a tárhelycsomagját vagy a tárhelycsomag lejár, a tárhelykorlátok visszaállnak az eredeti értékre, így a számlázási ciklus végén nem kell fizetni – jelentette ki a Google.

Ahogy visszazuhan, úgy bárki könnyedén elérheti, sőt bőven túllépheti a korlátot, súlyos problémát okozva ezzel, hiszen akár az összes e-mailje törlődhet. A Google közleménye szerint 2021. június elseje óta szabály, hogy akik inaktívak vagy túllépik a tárhelykvótát legalább két éven át, azoknál az összes e-mailjüket törölhetik véglegesen. Mielőtt ez bekövetkezne, az érintett nem tud üzenetet küldeni és fogadni sem.

Egyébként minden Google-fiókhoz 15 GB ingyenes felhőtárhely tartozik, ami a Google Drive, a Gmail és a Google Fotók felületek között oszlik meg.

Természetesen előfordulhat, hogy valakinek 15 GB elég, de aki sok e-mailt kap, vagy fotókat, videókat tárol a Google Drive-ban, azok választhatják a bővítést is, ebben az esetben további tárhelyért kell fizetni, és odafigyelni arra, hogy aktív maradjon a tárhelycsomag.

Érdemes időnként ellenőrizni a Google-fiók tárhelybeállítását, hogy lecsekkold, mennyire telítődött meg a fiók.

Kapcsolódó írásaink