Kultúra

Idén is vár mindenkit a Pastorale családi előadás-sorozat

Március 9-én és 10-én a Pesti Vigadó Dísztermében

A Pastorale családi előadás-sorozat a 2024-es évadban is a Pesti Vigadó Dísztermében, a Szent István Filharmonikusok és a Magyar Művészeti Akadémia közös rendezésében valósul meg.

Idén is vár mindenkit a Pastorale családi előadás-sorozat
Purcell Kórus, Orfeo Zenekar
Fotó: Raffay Zsófi

A sorozat 1997-ben Záborszky Kálmán Kossuth-díjas karmester kezdeményezésére indult, és az egész családnak szól, az iskolás korú gyerekektől a nagyszülőkig, dédszülőkig. Szerkesztője és műsorvezetője a kezdetektől Solymosi Tari Emőke Széchenyi-díjas zenetörténész.

Az egyedi szerkesztésű, minden korosztálynak élményt adó Pastorale-sorozat négy hétvégén szombaton és vasárnap invitálja közös kulturális időtöltésre a családokat. Márciusi programjában Werner egyházi darabjait hallhatjuk, kiváló énekes szólisták, valamint a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar előadásában. Vashegyi György pedig nemcsak vezényel majd, hanem sok érdekességet is mesél a zeneszerzőről és az Esterházy-udvar gazdag zenei életéről, valamint a Werner életművét is feltáró Haydneum – Magyar Régizenei Központról. A hangverseny a Haydneum – Magyar Régizenei Központtal együttműködésben valósul meg március 9. szombat és 10. vasárnap 16 órakor a Pesti Vigadó Dísztermében.

Kapcsolódó írásaink