Kultúra

Közös zenélésre várnak mindenkit pénteken Veszprémben

A Hangjáték nevű kezdeményezés két éve indult

Közös zenélésre várják a gyermekeket és felnőtteket pénteken Veszprémben a zene világnapja alkalmából. A Hangjáték ünnepi rendezvényén lesz népdaléneklés, és a hangszeres zenével is ismerkedhetnek a látogatók – közölték a szervezők az MTI-vel.

Közös zenélésre várnak mindenkit pénteken Veszprémben
A péntek délutáni rendezvény Prejczer Kata foglalkozásával indul és a legkisebbeknek szól, kiderül majd, hogyan lehet bevezetni a hároméves kor alatti kisgyermekeket a zene világába
Fotó: Facebook/Hangjáték

A közlemény szerint a Hangjáték elnevezésű zenei program küldetése, hogy minél többen éljék át a zene adta örömöt.

A péntek délutáni rendezvény Prejczer Kata foglalkozásával indul és a legkisebbeknek szól, kiderül majd, hogyan lehet bevezetni a hároméves kor alatti kisgyermekeket a zene világába. Ezt követően Huszti Laci zeneóvodája a nagyobb gyermekeket várja, akik az ukulelével ismerkedhetnek.

A népdalok világát Navratil Andrea vezetésével ízlelgethetik az érdeklődők, Jankovics Zoltán és Franczia Dani foglalkozásán pedig olyan ősi hangszereket is ki lehet próbálni, mint az ausztrál didzseridu és különböző ütőhangszerek. Vér Péter kurzusán a samplerek és szintetizátorok megszólaltatásával kísérletezhet a közönség. A programok ingyenesen látogathatók.

A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program keretében megvalósuló Hangjáték kezdeményezés két éve indult, változatos zenei kínálattal, szabadon választható magánórákkal és ingyenes zenei eseményekkel járul hozzá a zene népszerűsítéséhez.

A Hangjáték keretében indult el helyi zenetanárok összefogásával a Hangár Könnyűzenei Központ, ahol jelenleg több mint 120 fiatal és felnőtt tanul.

A programnak köszönhetően eddig közel 250 eseményen több mint 5300 résztvevő élte át és osztotta meg a zenélés örömét – áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink