Kultúra

Vigyázat, hamisítják a Szegedi Ifjúsági Napok jegyeit!

Nagy az érdeklődés az idén 55. születésnapját ünneplő nagy nyárzáró fesztiválra, a szegedi Coca-Cola SZIN-re. A bérletek rohamosan fogynak, amire a jegyhamisítók is felkapták a fejüket. A szervezők már több hamis jegyet észleltek, és felhívják a figyelmet, hogy a látogatók csak tiszta forrásból, azaz a hivatalos jegyárusítótól vásárolják meg a belépőjüket.

Vigyázat, hamisítják a Szegedi Ifjúsági Napok jegyeit!
Képünk illusztráció
Fotó: SZIN

A napokban több bejelentés is érkezett az augusztus 23–26 között Szegedi Ifjúsági Napok szervezőihez, hogy különböző online piactereken, közösségi felületeken hamisnak tűnő belépőjegyeket árulnak a nyárzáró fesztiválra – olvasható a közleményükben. A hamisítványokhoz a csalók más jegyrendszerből, más rendezvényre szóló jegyet használnak fel, amelyet a QR-kód, ár, helyszín és egyéb adatok módosítása után a Szegedi Ifjúsági Napokra érvényes jegyként tüntetnek fel.

Kolonics Erika, a Coca-Cola SZIN főszervezője arra kéri a látogatókat, hogy mihamarabb jelezzék, ha gyanús jegyre bukkannak, és legyenek óvatosak a másodkézből vásárolt jegyekkel. A SZIN szervezői a történtek miatt már feljelentést tettek, ugyanakkor azt is jelezték, hogy valós jegyek többször kerülnek forgalomba különböző fórumokon. Ez esetben azonban a szervezők sajnos tehetetlenek, az érvényes jegyekkel csak az tud bejutni a fesztiválra, aki először mutatja be a beváltáskor a jegyen lévő QR-kódot, ezért is érdemes hivatalos forrásból vásárolni a belépőt.

„A Szegedi Ifjúsági Napokra érvényes belépőjegyeket kizárólag a saját honlapunkon, illetve jegypénztárunkban, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpontban lehet vásárolni" – mondja a főszervező. „Ajánljuk figyelmetekbe partnerünk, a TicketSwap B.V. által üzemeltetett, online jegyek adásvételét lebonyolító platformot, ahol az eladásra szánt jegy érvényességét a jegyrendszerünk minden esetben ellenőrzi a diákjegyek kapcsán pedig a Diverzum a hivatalos partnerünk" – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink