Kultúra

Huszonöt helyszínen háromszáz program augusztus végén a Savaria Történelmi Karneválon

A karneválnak a legnagyobb látványossága minden évben a péntek és szombat esti fáklyás felvonulás

Huszonöt helyszínen háromszáz programot kínál Szombathelyen augusztus 24-től 27-ig a 22. Savaria Történelmi Karnevál, amely Közép-Európa legnagyobb historikus fesztiválja – közölék az MTI-vel a rendezvénysorozat szervezői.

Huszonöt helyszínen háromszáz program augusztus végén a Savaria Történelmi Karneválon
Huszonöt helyszínen háromszáz program augusztus végén a Savaria Történelmi Karneválon
Fotó: Facebook/Savaria Történelmi Karnevál (Official)

A római kori harcászatot és katonaéletet megidéző legionárius csapatok, a rettenthetetlen gladiátorok, a fegyvereikkel mesterien vívó középkori lovagok, valamint az őseink életmódját és harcászatát megidéző magyar hagyományőrzők korhű jelmezeket öltve szórakoztatják és tanítják a karneválozókat – olvasható a közleményben.

Karneválnak, amely a szervezők becslése szerint négy nap alatt 100-120 ezer nézőt vonz a városba, legnagyobb látványossága minden évben a péntek és szombat esti fáklyás felvonulás, amely során több száz jelmezes vonul végig a belváros utcáin. A résztvevők tógát-tunikát öltve, római polgárként kapcsolódnak be a karneváli forgatagba.

A programajánló szerint a széles zenei kínálat mellett ismeretbővítő és szórakoztató előadások, autentikus életmód-bemutatók, gyermekprogramok, orientális táncbemutatók kínálnak gazdag választékot. A legkisebbeket egy varázslatos világ várja a Kalandvárban, mesékkel, bábelőadásokkal, gólyalábasokkal, karneváli mini-felvonulással, kishuszárokkal.

Várja a látogatókat a Borok Utcája, a Sörtér és az Öreg Város Vásárának kínálata is – áll a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. közleményében.

Kapcsolódó írásaink