Kultúra

Szabadtéri Színházak Találkozója

A szabadtéri színjátszást népszerűsítő eseménysorozat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.

A programsorozat kiválóan szolgálja azt a célt, hogy az örvendetesen növekvő számú komoly és könnyűzenei fesztivál mellett a színvonalas nyári, illetve szabadtéri színházi programok is minél tágabb teret kapjanak és érjenek el mind több érdeklődőt ország- és Kárpát-medence szerte - mondta Latorcai Csaba szombaton Balatonbogláron.

Szabadtéri Színházak Találkozója
n
Fotó: Facebook/Latorcai Csaba

A Miniszterelnökség Területfejlesztési Miniszter Hivatalának (TFM) államtitkára a TFM közleménye szerint a tíznapos programsorozat nyitóelőadása előtt tartott köszöntőjében hangsúlyozta: Magyarország kormánya azért dolgozik, hogy a magyar kultúra támogatása a jövőben is biztosított legyen, azzal együtt is, hogy egész Európa a háború és a szankciós infláció terheitől szenved.

A június 17-én kezdődő, 10 napon át tartó találkozó során 11 társulat, 14 előadás keretében mutathatja be repertoárjának gyöngyszemeit Balatonbogláron, illetve Alsóörsön.

Az esemény nyitóelőadása a Szarvasi Vízi Színház társulatának Furcsa Pár című darabja a balatonboglári nagyszínpadon - áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink