Kultúra

Díjazták a legkiválóbb iskolákat és megnyílt a kétnapos OTIO kiállítás

A megnyitón Magyarország legeredményesebb, innovatív iskoláit is díjazták

Ünnepélyes keretek között megnyitották a Magyar Innovációs Szövetség által szervezett, 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia döntőjét a BME Q épület aulájában, mely szabadon látogatható június 2-án és 3-án. A megnyitón Magyarország legeredményesebb, innovatív iskoláit is díjazták – írták portálunknak megküldött sajtóközleményében.

Díjazták a legkiválóbb iskolákat és megnyílt a kétnapos OTIO kiállítás
Pakucs János
Fotó: MH archiv/Bodnár Patrícia

A 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia döntőjének ünnepélyes megnyitójára 2023. június 2-án került sor a BME Q épületében.

A verseny döntőjébe jutott pályázatokat bemutató kiállítást Levendovszky János, BME tudományos és innovációs rektorhelyettese nyitotta meg.

Pakucs János a szervezőbizottság elnökének ismertetője után a legkiválóbb iskolák okleveleinek átadására került sor Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnökének közreműködésével.

A kiállításon szereplő fiatalok 2023. június 2-án 9:00-17:30 között, illetve 2023. június 3-án 9:00-13:00 között várják a kilátogató középiskolásokat, tanáraikat, szüleiket a BME Q épületének Aulájában. A kiállítás nyilvános és ingyenes. A döntős projektekről részletek az OTIO honlapján olvashatóak.

A 32. OTIO, a kulturális és innovációs miniszter fővédnöksége mellett, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alap finanszírozásával valósul meg.

Kapcsolódó írásaink