Kultúra

Június 24-én rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját

A tavalyihoz hasonlóan idén is több száz helyszínen több ezer programmal készülnek

Június 24-én, szombaton rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, amelynek kiemelt helyszíne idén Veszprém lesz – közölték a szervezők.

Június 24-én rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját
Fotó: Facebook

Mint írják, az ország legnagyobb kulturális rendezvényét, a Múzeumok Éjszakáját minden évben a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, idén június 24-én, szombaton rendezik meg.

A tavalyihoz hasonlóan idén is több száz helyszínen több ezer programmal készülnek a múzeumok és kiállítóterek. Koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket – áll a közleményben.

A Múzeumok Éjszakája kiemelt helyszíne idén Veszprém: Európa Kulturális Fővárosában a Múzeumok Éjszakája alkalmából számos múzeumi és kísérőprogrammal készülnek. Különleges tárlatvezetések, interaktív digitális workshopok, filmvetítés, színdarab, nyomozós kalandjáték, valamint hagyományőrző programok is várják az érdeklődőket a Királynék városában.

Mint írták, a TRendben vagyunk mottóval rendezendő Múzeumok Éjszakájának célja, hogy azoknak is felkeltse az érdeklődését a közgyűjtemények, kiállítóhelyek iránt, akik nem vagy csak ritkán járnak múzeumba. A tárlatokon és a kapcsolódó programokon bemutatják, hogyan váltakoznak a trendek, miként követik újabb és újabb hullámok egymást, miközben mégis van, ami örök.

Az esemény hivatalos oldala a részletes programkínálattal június elején indul. Helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetőek lesznek az események, mindezeken túl az Muzéj Facebook- és Instagram-oldalát is érdemes követni, hiszen a szervezők a rendezvényig hátralévő szűk egy hónapban kedvcsináló kisfilmekkel, érdekességekkel, információkkal és értékes nyereményekkel kecsegtető játékokkal is készülnek – emelik ki a közleményben.

Mint írják, a Múzeumok Éjszakája fő szervezője a Kulturális és Innovációs Minisztérium, kiemelt médiapartnere az M5 csatorna, a Kossuth rádió, a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal és a Magyar Turisztikai Ügynökség, szakmai partnere a SZTAKI.

Kapcsolódó írásaink