Kultúra

Elhunyt magyar zenészekre emlékeznek május 26-án az Erkel Színházban

Az est házigazdája Várkonyi Attila (Dj Dominique), kísér a Stúdió 11 ensemble

Égiek koncertje címmel rendeznek estet május 26-án az Erkel Színházban. A műsorban azokra az előadókra emlékeznek, akik az utóbbi évtizedekben hunytak el.

Elhunyt magyar zenészekre emlékeznek május 26-án az Erkel Színházban
Erkel Színház
Fotó: MH

A koncerten dalaikkal idézik meg Balázs Fecót, Benkő Lászlót, Bokor Tibort, Cipőt, Cserháti Zsuzsát, Fekete Gyulát, Flipper Öcsit, Gallai Pétert, Jakab Györgyöt, Kékes Zoltánt, Komár Lászlót, Kóbor Jánost, Máté Pétert, Mihály Tamást, Orbán Józsefet, Som Lajost, Somló Tamást, Torontáli Istvánt, Tunyogi Pétert és Zámbó Jimmyt – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Színpadra lép Abaházi Csaba, Kalapács József, Keresztes Ildikó, Luigi, Nagy Szilárd, Ragány Misa, Sándor Évi, Takáts Tamás, Varga Miklós, Varga Viktor, Vastag Tamás, Veréb Tamás, Weisz Viktor és Zeffer András.

Az est házigazdája Várkonyi Attila (Dj Dominique), kísér a Stúdió 11 ensemble.

„Már kissrác koromban, rajongóként nagyon sokat jártam Korál koncertre. Később kollégaként sokszor találkoztunk. Egyik legemlékezetesebb pillanat az volt, amikor együtt énekeltük el a Kossuth téren, egy nagygyűlésen, több száz ezer ember előtt a Reményhimnusz című dalt az én repertoáromból” - idézte Varga Miklóst a közlemény.

A programban a technika segítségével együtt énekelhet Keresztes Ildikó Balázs Fecóval, de megjelenik Gallai Péter is egy duett erejéig. Megemlékeznek azokról is, akik nem énekesként, hanem hangszeres zenészként lettek ismertek és népszerűek.

Kapcsolódó írásaink