Kultúra

A Szerelem hetét rendezi meg a gyulai Almásy-kastély és a vár

A Valentin-napi vacsorát a kastély Stefánia-szárnyában rendezik

Páros keresőjátékokkal, vacsorával, bonbonkészítéssel és esküvőkiállítással készül a Házasság hetéhez kapcsolódva a gyulai Almásy-kastély és a vár, ahol február 11. és 18. között rendezik meg a Szerelmesek hetét.

A Szerelem hetét rendezi meg a gyulai Almásy-kastély és a vár
A Szerelem hetét rendezi meg a gyulai Almásy-kastély és a vár
Fotó: Facebook/Almásy-kastély

A látogatókat a bonbonkészítés és játékok mellett két kiemelt – külön belépődíjas – program várja. A Valentin-napi vacsorát a kastély Stefánia-szárnyában rendezik, ahol a különleges ételsorok mellett a jelentkezők érdekes és pikáns történeteket is hallgathatnak Szilágyi Sándor történész előadásában – közölte a kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Múzeum NKft. közleményében. 

Az Esküvőkiállításon február 17–18-án csaknem ötven szolgáltató lesz jelen. A rendezvény jótékonysági célt is szolgál: a befolyt összegből a szervezők újraélesztő készüléket vásárolnak, amelyet a város legfrekventáltabb pontján helyeznek ki.

A részletes programok megtalálhatók a vár és az Almásy-kastély online felületein.

A Házasság hete programsorozat több mint két évtizede indult az Egyesült Királyságból, Magyarország 2008-ban csatlakozott a mozgalomhoz. Célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. Idén tizenhatodik alkalommal rendezik meg február 12. és 19. között. Magyarországon a hét idei mottója: szeretetbe kapaszkodva.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom