Kultúra

Ünnepel a vegyeskar Nagymegyeren

Ugyan tavaly voltak 130. évesek, a pandémia okán mégsem tudták megünnepelni az évfordulót a nagymegyeri Bárdos Lajos Vegyeskar tagjai. A méltó megemlékezésre idén májusban kerül sor egy nagyszabású kórustalálkozón.

Ünnepel a vegyeskar Nagymegyeren
Gazdag múlt áll az együttes mögött
Fotó: A Csemadok honlapja

A nagymegyeri Bárdos Lajos Vegyeskar számos fellépésnek tett eleget tavaly is – írta meg pénteken a pozsonyi Új Szó. Mint a cikkben olvasható, a szervezet ugyan tavaly ünnepelte volna fennállásának 130. évfordulóját, ám a pandémiával járó korlátozások miatt erre nem kerülhetett sor.

Az összlétszámunk jelenleg húsz-huszonkét fő, akik közt négy férfi énekes is akad – mondta a lapnak Orsovics Yvette karnagy. Beszélt arról is, a 2022-ről 2023-ra csúszott májusi 13-i nagyszabású jubileumi ünnepségre a baráti dalárdák is hivatalosak lesznek. Szeretnénk a hozzánk közeli szervezeteket is meghívni, mint például a Csemadok-ot, a Szlovákiai Magyar Zenebarátok- vagy a Bárdos Lajos Társaságot is – fogalmazott a karnagy. Egyben hozzátette, a nagymegyeri énekkari mozgalommal egyidős a vegyeskar, melyek története az elmúlt százharminc évben teljességgel összefonódott.

Kapcsolódó írásaink