Kultúra

Kiderült, mikor nyit a Madame Tussauds

Nemsokára megnyitja kapuját a budapesti Madame Tussauds, és mostmár jegyárakat is tudunk, szúrta ki a Világgazdaság. A világ egyik leghíresebb turisztikai attrakciója olyan nagyvárosok után, mint London, New York, Berlin és Los Angeles nyitja meg kapuit hazánk fővárosában.

Kiderült, mikor nyit a Madame Tussauds
Usain Bolt viaszszobra az isztambuli Madame Tussauds Múzeumban, amelyre arcmaszkot helyeztek korábban, hogy felhívják a figyelmet a koronavírus okozta járványra
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Onur Coban

London, New York, Berlin, Los Angeles csak néhány azok közül a nagyvárosok közül, ahol Madame Tussauds található. A Marie Tussaud viaszszobrász által alapított panoptikumba a hírességek és történelmi alakok egész tárháza található meg élethű viaszbábu formájában.

A londoni egység nyitása óta már sok idő telt el, a budapesti lesz a 25. Madame Tussauds, amelyet megnyitnak 50 magyar és nemzetközi vonatkozású figurával és a hozzájuk tartozó installációkkal. A panoptikum a fővárosban, az V. kerületi Palazzo Dorottyában működik majd.

Az ötven bábu kiléte egyelőre rejtély, azonban az már biztos, hogy sok csúszás után, de 2023 első felében megnyitja majd kapuit az egység. A cég egyébként ezzel egyidőben karácsonyi ajándékutalványokat is vásárba bocsátott, amelyeknek a legnagyobb előnyük, hogy a tulajdonosuk még a hivatalos regisztráció kezdete előtt foglalhat majd időpontot.

Az egy személyre szóló VIP-ajándékutalvány 8990 forint, a VIP gyermek-ajándékutalvány 7190, míg a családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek) 24 990 forintba kerül, és online vásárolható meg.

A szerencsés tulajdonosok tehát 2023. február 15-én és 16-án, a hivatalos jegyértékesítés megkezdése előtt már tudnak majd időpontot foglalni.

A projekt a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program keretében valósul meg.

Kapcsolódó írásaink