Kultúra

A Pannon Egyetem lesz jövőre az EFOTT házigazdája

Az egyetemisták egyik legnagyobb hazai fesztiváljának a Panon egyetem lesz a házigazdája 2023-ban, ami kiemelt jelentőségű, hiszen az intézmény székhelye Veszprém, ugyan ebben az évben a Balaton Régióval közösen Európa Kulturális Fővárosa lesz. – írta meg a balaton.hu

A Pannon Egyetem lesz jövőre az EFOTT házigazdája
A fesztivál az egyik legnagyobb hazai hallgatói fesztivál
Fotó: EFOTT

Sikerrel pályázott a Pannon Egyetem az egyik legnagyobb hazai egyetemista fesztivál, az Efott házigazdájának címére. Ez különösen kiemelkedő, hiszen az egyetem székhelye, Veszprém, a Balaton Régióval együtt 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz.

Ennek megfelelően kiemelt szerepet kap majd nem csak a kultúra, de számos egyéb fontos érték. Az egyetemi mindennapokat bemutató UNIverzumban olyan értékek lesznek majd a főszerepben, mint a fenntarthatóság, a digitalizáció, a sport és a mentális egészség.

A fesztiválozók emellett részt vehetnek többek között drámafoglalkozásokon, kreatív dalszerző versenyen, idősek-fiatalok táncpárbajon is, de készíthetnek hulladékokból – műanyag granulátumból, textilből, üvegből – ékszert, vagy akár pszichológus hallgatókkal is beszélgethetnek a legkülönfélébb  mentális problémákról.

A portál idézte Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektorát, aki kiemelte: „Az Európa Kulturális Fővárosa cím kiemelkedő és megismételhetetlen alkalom a térség kulturális életének, turizmusának és a nemzetközi kapcsolatainak felpezsdítésére.”

Az intézmény vezetője emellett hangsúlyozta, „Célunk, hogy az EFOTT 2023 házigazdájaként is bemutathassuk kultúránk sokszínűségét, értékeit.”

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja kiemelte, az egyetem 2023-ban igazán a középpontba fog kerülni. Ennek kapcsán a kancellár úgy fogalmazott: „Nagy öröm és nagy büszkeség számunkra, hogy 2023-ban a Pannon Egyetem lesz Magyarország legnagyobb hallgatói fesztiváljának házigazda intézménye. Amikor elhatároztuk, hogy ringbe szállunk a jövő évi EFOTT-ért az lebegett a szemünk előtt, hogy milyen „nagyot szólna”, ha ugyanabban az évben, amikor Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa, amikor a Veszprémi Egyetemi Napok harmincadik jubileumát ünnepli, amikor Magyarországon először SolarBoat világkupa futam kerül megrendezésre – a Pannon Egyetem szervezésében – Balatonalmádiban, akkor mi lehetnénk a házigazdái Magyarország legmenőbb és legnagyobb hallgatói rendezvényének!” 

A fesztivált július 12. és 16. között a Velencei-tónál várja majd az érdeklődőket.

Kapcsolódó írásaink