Kultúra

A Rocketman szólt a Fehér Házban

Olyan nagy sikerű számok, mint a Rocketman vagy a Your Song, de a Tiny Dancer is elhangzottak azon a péntek esti különleges koncerten, amelyet a világsztár brit énekes Elton John adott a Fehér Ház kertjében.

   

A Rocketman szólt a Fehér Házban
Elton John a Fehér Ház kertjében koncertezett
Fotó: AFP/Brendan Smialowski

„A feleségemmel meghívtuk Eltont a Fehér Házba, hogy köszönetet mondjunk neki az amerikai nép nevében. Sok amerikaihoz hasonlóan mi is szeretjük a zenéjét. A dalai minden napot különlegessé tesznek”– mondta az esti koncert előtt Joe Biden amerikai elnök.

Elton Johnt az est során kitüntetést kapott Joe Biden amerikai elnöktől
Elton John az est során kitüntetést kapott Joe Biden amerikai elnöktől
Fotó: AFP/Brendan Smialowski

Korábban gyönyörű helyszíneken lépett fel, de valószínűleg ez a hab a tortán, kezdte a színpadra lépve Elton John, akit nemcsak az elnök és szűkebb stábja, de kétezer meghívott is láthatott, hallhatott.

A rendezvény az „Egy este, amikor a remény és a történelem rímelhet” címen futott, és ezzel az irodalmi Nobel-díjas ír költő, Seamus Heaney művére is utaltak, akit Joe Biden elnök gyakran idéz.

A Fehér Ház előzőleg azt közölte, a koncerttel a zene gyógyító és egyesítő erejét ünneplik, és a közönség soraiban a hétköznapok történelemformálói, tanárok, a mentális egészségért vagy a diszkrimináció ellen küzdő emberek foglaltak helyet.

A koncertre, amelyet a Fehér Ház déli gyepén tartottak, mintegy kétezer vendéget hívtak meg, ott volt például Laura Bush egykori amerikai First Lady is.

Biden korábban is vendégül látott zenészeket a Fehér Házban. James Taylor énekes-dalszerző a múlt héten lépett fel egy rendezvényen.

Kapcsolódó írásaink