Kultúra

Október 10-ig lehet jelentkezni az Estöri Kreatív Történelmi Versenyre

A verseny során kreatív módon kell feldolgozniuk az Európai Unió megszületésének történetét

Október 10-ig jelentkezhetnek a középiskolák 10. osztályos tanulói az Estöri Kreatív Történelmi Verseny idei megmérettetésére.

Október 10-ig lehet jelentkezni az Estöri Kreatív Történelmi Versenyre
Estöri Kreatív Történelmi Verseny
Fotó: Facebook

A verseny témája idén az Európai Unió története, kulturális gyökerei és napjainkban betöltött szerepe. A diákok ezúttal is háromtagú csapatokban, három fordulón keresztül mérhetik össze tudásukat – közölte a szervező Esterházy Magyarország Alapítvány kedden.

A csapatoknak a verseny során kreatív módon kell feldolgozniuk az Európai Unió megszületésének történetét 1957-től 2004-ig, Magyarország európai uniós csatlakozásáig. Ehhez mobileszközöket és digitális technikát is segítségül hívhatnak.

A közlemény szerint a versenyzőkre olyan feladatok várnak, mint például egy elképzelt 20. századi, európai online magazin címlapjának megszerkesztése és vezércikkének megírása vagy egy kreatív prezentáció, rövid videó elkészítése.

A döntőbe jutó csapatoknak a felkészülés szakaszában egy megadott európai uniós témához kapcsolódó Instagram-profil elkészítése lesz a feladatuk, majd a személyes részvétellel zajló döntőben az ábrázolt jelenséghez kapcsolódó gyakorlati feladatok megoldásával mérhetik össze tudásukat és kreativitásukat.

Az első három helyezettet az Esterházy Magyarország Alapítvány értékes informatikai és audiovizuális eszközökkel jutalmazza.

A háromtagú csapatok és felkészítőtanáraik az Estori.hu internetes oldalon jelentkezhetnek a versenyre október 10-ig – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink