Kultúra

Demjén Ferenc szerint nagyon nagy szabadságban élnek a magyar emberek, csak nem tudják

Demjén Ferenc interjút adott a Borsnak, amelyben többek közt azt üzente a fiataloknak, hogy ne kívánják vissza a múltat, mert az „rengeteget vett el tőlünk, és azok, akik ezt tették, azok az eszmék most is itt mocorognak körülöttünk”.

Demjén Ferenc szerint nagyon nagy szabadságban élnek a magyar emberek, csak nem tudják
Demjén Ferenc
Fotó: koncert.hu

Demjén Ferenc a lapinterjúban arról beszélt, hogy igazán nagy vágyai sosem voltak az életben. „Nem álmodoztam soha többről, mint amennyi megadatott, nem álmodtam világsikerről, csak egyszerűen zenélni akartam, és ezt akarom ma is” – fogalmazott. Megjegyezte, amikor fiatal volt, más világban éltek, nem volt meg a lehetősége, hogy világszerte ismertté váljon.

„Annak idején volt bennem düh, főleg amikor külföldön koncerteztünk, és láttuk azt a szabadságot, amiről itthon csak álmodtunk. Emlékszem, milyen jól éreztük magunkat Nyugaton, amikor itthon még tombolt a diktatúra, és élénken él bennem a harag, amit akkor éreztem, ha valaki felhozta, mi vár majd ránk otthon, pláne, ha kiderül, hogy nem csak játszottunk, de barátságokat is kötöttünk a vágyott szabad világ zenészeivel” – emlékezett vissza a legenda.

Azzal folytatta, hogy szerinte a magyar embereknek kicsit jobban kellene értékelni a szabadságukat. „Aztán persze hazajöttünk, és zenéltünk tovább, mert ez volt a mi utunk, és ez ma is. Ezért is mondom, hogy olyan jó lenne, ha minden magyar honfitársam megértené, hogy amiben ma élhet, az bizony nagyon nagy szabadság.”

Üzent a fiataloknak is, ugyanis a zenész úgy látja, hogy az rengeteget vett el tőlünk. Azt üzenem a fiataloknak, én, mint volt fiatal, hogy becsüljék meg a szabadságot és ne kívánják vissza a múltat, mert az bizony rengeteget vett el tőlünk és azok, akik ezt tették, azok az eszmék most is itt mocorognak körülöttünk. Egy a megoldás: egyszerűen csak nem oda kell állni!sorolta az intelmeket.

Megjegyezte, olyan most, mintha a felhők alól kibújtunk volna és „persze vannak problémák, de szabadok vagyunk”.

Kapcsolódó írásaink