Kultúra

Jövő héten lesz a XI. Állatkertek Éjszakája

Országszerte tizenegy különböző állatkertben, vadasparkban, bemutatóhelyen várják a látogatókat

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját országszerte tíz különböző állatkertben, vadasparkban, bemutatóhelyen augusztus 26-án pénteken, míg a Pécsi Állatkertben augusztus 27-én, szombaton – közölték a szervezők.

Jövő héten lesz a XI. Állatkertek Éjszakája
Samu, a Fővárosi Állat- és Növénykert kis elefántja pancsol
Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

A kezdeményezés országos programként 2012-ben indult, jóllehet, néhány állatkertben alkalmilag már korábban is tartottak különféle esti programokat. Az elmúlt években az Állatkertek Éjszakája hagyománnyá vált, a sokféle különleges programra évről évre ellátogatnak az állatkert- és állatbarátok, akik kíváncsiak az állatok életének és az állatkertek világának rejtett titkaira.

Chuij, az orángután
Chuij, az orángután
Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

Idén a Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetségének tagjai közül tíz intézményben lesznek programok: a Budakeszi Vadasparkban, a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Kecskeméti Vadaskertben, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban, a Nagyerdei Kultúrparkban (Debrecen), a Pécsi Állatkertben, a Szegedi Vadasparkban, a Veresegyházi Medveotthonban, a Veszprémi Állatkertben és a Xantus János Állatkertben (Győr).

A pontos nyitvatartási időt és a részletes programkínálatot az egyes állatkertek saját honlapjukon és közösségimédia-felületeiken teszik közzé.

Kapcsolódó írásaink