Kultúra

Egy mém adta az ötletet a díjnyertes alkotáshoz

Brazil film, a Regra 34 (A 34-es szabály) nyerte az Arany Leopárdot a 75. Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon.

Egy mém adta az ötletet a díjnyertes alkotáshoz
Julia Murat, A 34-es szabály rendezője
Fotó: Locarno Film Festival

Julia Murat rendező harmadik játékfilmje, a Regra 34 címe arra a Wikipédián is tárgyalt szabályra, valójában népszerű online mémre utal, amely szerint mindennek, ami az interneten létezik, van pornóváltozata. A brazil alkotó művében a vágy, a szabadság és a védelem összeegyeztethetőségét keresi. A filmfesztivál művészeti igazgatója, Giona A. Nazzaro merész és politikus műről beszélt, és hangsúlyozta, mekkora jelentőségű a díj a brazil filmművészet számára.

A nemzetközi verseny különdíját Alessandro Comodin olasz rendező Gigi la legge című filmje, a legjobb rendezésért járó trófeát a Costa Rica-i Valentina Maurel alkotása, a Tengo suenos eléctricos (Elekromos álmaim vannak) nyerte. Ebben a filmben játszik a legjobb színésznőként kitüntetett Daniela Marín Navarro, valamint a legjobb színész díját elnyerő Reinaldo Amien Gutiérrez is.

A nézők szavazatai alapján odaítélt közönségdíjat Delphine Lehericey svájci rendező vígjátéka, a Last Dance nyerte, amely egy idős férfiról szól, aki felesége halála után a táncra talál rá.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom