Kultúra

Lakiteleki beszélgetés Szekeres Pállal az Európa Szabadegyetemen

Lakiteleken a napokban a Hungarikum Ligetben az Európa Szabadegyetem egyik vendége volt Szekeres Pál, akivel Bágya Rita beszélgetett.

Lakiteleki beszélgetés Szekeres Pállal az Európa Szabadegyetemen
Szekeres Pállal Bágya Rita beszélgetett
Fotó: MH

A beszélgetés apropója Antal-Ferencz Ildikónak az Antológia Kiadó gondozásában megjelent Kilőve a Holdra című kötete volt, amelyben a szerző Szekeres Pál, a háromgyermekes, háromszoros paralimpiai bajnok és olimpiai bronzérmes vívó élettörténetét és gondolatait örökítette meg.

A Kölcsey Házban megtartott beszélgetés két fő témája Szekeres Pál sportolói pályafutása és közéleti szerepvállalása volt. Előbbivel kapcsolatban a kerekesszékes vívó kiemelte: nincs annál felemelőbb, mint az olimpiai dobogó tetején a magyar himnuszt énekelni.

A sportoló kitért arra is, hogy Lezsák Sándor volt az egyik olyan meghatározó személyiség az életében, aki a közélet számára felfedezte őt. Mint mondta: az évek során fontos szemléletváltozást sikerült elérni a fogyatékkal élők társadalmi helyzetét illetően. „Nagy büszkeség – hangsúlyozta –, hogy a munkánk révén a rendszerváltás idején még öt-hét százalékos foglalkoztatottság mára ötven százalék fölött van ebben a társadalmi csoportban." 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom