Kultúra

Együtt veszik be a Budapest Arénát a pop-punk nagyágyúi

Az ezredforduló környékén elképesztő népszerűségnek örvendő pop-punk stílust elsősorban Kaliforniához szokás kötni, mégis volt két kanadai csapat, akik az irányzat zászlóshajóinak számítottak: a Sum 41 és a Simple Plan. Közben eltelt húsz év, a stílusuk valamelyest változott, a lendületük azonban töretlen maradt. Ma is ugyanolyan lelkesedéssel zúznak a srácok, mint amikor naponta pörögtek a klipjeik a zenetévéken, és ezt Deryck Whibley-ék esetében nemrég a Volt Fesztivál közönségi is megtapasztalhatta. Ősszel a két zenekar együtt indul turnéra, koncertkörútjukkal pedig szerencsére hazánkat is útba ejtik, október 2-án láthatja őket a magyar közönség a Budapest Arénában.

Együtt veszik be a Budapest Arénát a pop-punk nagyágyúi
A Sum 41 a nyári Volt Fesztivál után idén ősszel is visszatér hazánkba
Fotó: Ashley Osborne

A műsor gerincét ezúttal a Sum 41 húsz évvel ezelőtti albumai, azaz az All Killer No Filler és a Does This Look Infected? dalai, adják, de természetesen a többi nagy sláger sem maradhat ki a repertoárból.

A srácok jelenleg is közösen turnéznak az államokban és Kanadában: „Nagyon jól éreztük maguknak a Simple Plannel az amerikai turnén és alig várjuk, hogy a bulit átvigyük Európába” – üzeni Deryck Whibley énekes. – „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Does This Look All Killer No Filler turnén veletek ünnepelhetjük néhány kedvenc albumunk évfordulóját, valamint más slágereket és kedvenceket”.

Objektum doboz

A Sum 41 az elmúlt 24 év alatt 15 millió lemezt adott el világszerte, többször szerepelt a Billboard listán, jelölték őket Grammy-díjra, bezsebelték a Kerrang! Awardot, két Juno-díjat és hét jelölést, de a lényeg ennyi idő után sem változott: egy kompromisszummentes és őszinte rock csapat, akiknek eszük ágában sincs lassítani. 

A banda nemrég a Rolling Stone magazinnak adott interjút, ahol már a készülő nyolcadik albumukról mesélt Deryck. A dupla lemezes Heaven and Hell saját bevallása szerint a zenekar eddigi legambíciózusabb vállalása, amelynek egyik oldala – Heaven – visszavisz a formáció pop-punk gyökereihez, míg a másik fele – Hell – szigorúan metal lesz. 

Objektum doboz

A Sum 41-t évtizedes barátság fűzi a Simple Planhez, akikben nemcsak kanadai gyökereik a közösek, de energikus, pörgős koncertjeik, fülbemászó és őszinte szövegeik kötik össze a két bandát. Nem kétség, hogy biztosan felejthetetlen koncertet adnak és kicsit visszarepítenek bennünket a 2000-es évek gondtalan világába október 2-án, a Budapest Arénában. 

Jegyek erre a linkre kattintva érhetők el, a koncert Facebook-esemény pedig itt található a bulihoz.

Kapcsolódó írásaink