Kultúra

Szabó Magda munkásságát is megidézik a helyi rendezvények

Debreceni programok

A Református Nagytemplom óránként megszólaló harangjátéka hívja ma a Múzeumok Éjszakája helyi programjaira az érdeklődőket több helyszínre is Debrecenben.

Az érdeklődők a templomban megnézhetik a Vizsolyi Biblia egyik eredeti példányát, de megnyitják a két templomtorony közötti panorámajárdát is, ahonnan páratlan kilátás nyílik az éjszakai Debrecenre. A Debreceni Református Kollégium múzeuma egyebek mellett úrvacsorai kannák bemutatójával, ikonokkal, fafaragásokkal és a faragószerszámok bemutatójával, könyvbemutatókkal és koncertekkel készül, a Szabó Magda-emlékházban pedig nyolc diáknak az idei érettségin megírt, Szabó Magda témájú dolgozatából tartanak felolvasást.

A Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ három szinten kiállításokkal és huszonegy zenés, táncos, színházi és gyermekprogrammal várja látogatóit a Múzeumok Éjszakáján. A Debreceni Zsidó Hitközség szombat éjszaka mutat be egy 150 éves tóratekercset, valamint hozzá kapcsolódó kegytárgyakat, könyveket. A Déri Mú-zeum igazgatója elmondta, hogy négy helyszínen kínálnak programokat. A múzeum előtti Déri téren zenével, bábműsorral, tűzzsonglőr bemutatóval, népi játszótérrel várják a kicsiket.

Kapcsolódó írásaink