Kultúra

Búcsúzik az ország

„Isten nyugosztalja Haumann Péter színészóriást” – így búcsúzott Facebook-bejegyzésében Novák Katalin köztársasági elnök.

Búcsúzik az ország
Fotó: MTI/Haumann Péter családja ált

A színész fia, Haumann Máté egy Hamletből vett idézettel köszönt el, amelyet, mint írta, édesapja gyakran ismételt az utóbbi időben. „Tapot se; daczolunk e baljóslattal: hisz egy verébfi / sem eshetik le a gondviselés akaratja nélkül. Ha / most történik: nem ezután; ha nem ezután, úgy most / történik; s ha most meg nem történik, eljő máskor: / készen kell rá lenni; addig van. Miután senkinek sincs / olyanja, mit itt ne hagyjon: mit árt elébb hagyni el?”

Pályatársai is megrendülten írtak a színész haláláról: „Életem ikonikus alakja volt. Sohase felejtem” – írta Básti Juli.

Wolf Kati énekesnő Haumann színpadi jelenlétét emelte ki: „Ő tudott úgy létezni a színpadon, hogy akár egy teljes tánckar macska ugrabugrált körülötte, mindenki énekelt, táncolt, pörgött, ő csak ült és »volt«, és mégis őt néztük, senki mást.”

„Hatalmas veszteség érte a magyar színésztársadalmat Haumann Péter halálával” – idézte Szirtes Tamást a Madách Színház.

Az igazgató műfaji korlátokat nem ismerő, igazi művésznek nevezte Haumannt, aki szerinte pótolhatatlan.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom