Kultúra

Több mint száz nyertes a Felczak Alapítvány pályázatain

Lengyel–magyar barátság

Aktuális pályázatain keresztül több mint százhatvanmillió forint támogatást nyújt a Waclaw Felczak Alapítvány – közölte az alapítvány.

Mint írják, fő céljuk a magyar–lengyel barátság és együttműködés további elmélyítése, a magyar és a lengyel nemzet közötti barátság kulturális örökségének megőrzése. Az év elején pályázatot írt ki a testvérvárosi, testvértelepülési kapcsolatok erősítése, kulturális események megvalósítása, oktatási–művészeti–vallási és társadalmi, valamint környezetvédelmi projektek szervezése és lebonyolítása témájában. Mintegy kétszáz pályázatot értékeltek, amelyek közül száznál is több projektnek ítéltek meg támogatást.

A Felczak-lemezek nyertesei között olyan projektek találhatók, mint ifjabb Sárközi Lajos hegedűművész és a lengyel Tekla Klebetnica zenekar közös albuma vagy a Bettika Quintet készülő lemeze. A Felczak-koncertekre pedig több olyan előadó is készül, akik korábban Felczak-lemezt adtak ki, köztük Fekete-Kovács Kornél és Kuba Stankiewicz a Művészetek Völgyében, illetve Lajkó Félix és a Volosi együttes a Fonó Budai Zeneházban.

Kapcsolódó írásaink