Kultúra

Pünkösdi fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári Színház

Június 3–5-én első alkalommal rendezik meg a Zsámbéki Pünkösdi Fesztivált, amellyel megnyitja kapuit a Zsámbéki Nyári Színház és annak állandó nyári játszóhelye, a Zichy-kastély ősfás udvarán felállított szabadtéri színpad.

Június elejétől augusztus végéig itt színházi, irodalmi és zenei programok várják a közönséget – közölték a szervezők. A háromnapos esemény egy zarándoklattal indul, a résztvevők Budapestről Zsámbékra huszonnyolc kilométert tesznek meg gyalog a Szent Jakab úton Vecsei H. Miklós színművész vezetésével.

A hosszú pünkösdi sétát egy nyárindító háromnapos fesztivál követi ismert alternatív zenekarok koncertjeivel. Június 3-án a szabadtéri színpadon fellép a Csaknekedkislány, akik akusztikus koncertet adnak. A fesztivál második napján a Pici Szív Tánczenekar Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-táncos-verses gyerekelőadással várja délelőtt a közönséget, majd utána a Zsámbékra visszatérő Platon Karataev quartet, a részben zsámbéki zenészekből álló Aurevoir, és a Lóci játszik lép a színpadra.

Június 5-én a program Szabó Balázs Bandájának koncertjével zárul. A nyári színházban a fesztivált követően a teljes szezonban számos előadást tartanak, a közönség találkozhat egyebek közt a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Gyulai Várszínház koprodukciójaként létrejött Az ifjú barbárok című előadással, de műsorra tűzik

Háy János Cégvezető című darabját is, Sághy Tamással a címszerepben. A programokról további információ a Zsambekiszinhaz.hu oldalon érhető el.

Kapcsolódó írásaink

Magyar fotósok és filmesek képei Kolozsváron

ĀSzerdától látható Kolozsváron, a Bánffy-palotában a budapesti Műcsarnok Művészek a kamera fókuszában – Magyar fotósok és filmesek fényképei című kiállítás – közölte az intézmény

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom