Kultúra

Király Viktor és Radics Gigi lép színpadra A Dal 2022 második elődöntőjében

A DAL 2022 következő elődöntőjébe akusztikus verzióban térhet vissza újabb 10 versenydal. a duna szombat esti show-ja különleges meglepetéseket tartogat: a műsorvezető, Király Viktor énekel együtt Radics Gigivel extra produkcióként, valamint kiosztják „A DAL 2022 Legjobb dalszövegírója” elismerést is.

Király Viktor és Radics Gigi lép színpadra A Dal 2022 második elődöntőjében
Radics Gigi
Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett

A második elődöntőben 10 áthangszerelt dallal folytatódik A Dal 2022 dalválasztóverseny a Dunán. A zenés műsorban ezúttal is bemutatkozik egy sosem látott extra produkció: a műsorvezető, Király Viktor ad elő egy dalt Radics Gigivel.

Az énekesnő korábban már többször bizonyított a dalverseny indulójaként, tavaly a legjobb négy közé jutott be dalával, most duettpartnerként tér vissza a műsorba.

A második elődöntőben akusztikus változatban hallhatja a közönség Andelic Jonathan Jota Elhiszem még, Greta Igazi kincs, Gubik Petra Ez van, ez!, Majoros Csenge Földöntúli szerelem, a MattSet Most vagy soha, a Napfonat Mint a zápor, a Ruby Harlem & Roy Még ma este, Solére Másért, Pádár Szilvia Kismadár, és a Swing á la Django feat. Koszika Utazás című dalát.

A verseny a végéhez közelít, a következő fordulóban már csak négy döntős hely kiadó. Az este másik izgalmas eseménye, hogy a zsűri döntése alapján átadják „A Dal 2022 Legjobb Dalszövegírója" elismerést. Az év magyar slágeréről viszont kizárólag a közönség dönt. A március 12-i döntőben a nyolc versenydalt a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri majd. A győztes dal előadója „Az Év Dala 2022", egyben a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2022" elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt is készíthet.

A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik a zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Egy másik verseny is zajlik, az online Akusztik Dalverseny, amelyben ismét mind a 40 produkció részt vesz. A közönségen múlik, hogy melyik dal előadója nyeri meg a fődíjat. A feldolgozásokat ezen az oldalon lehet meghallgatni, és ugyanezen az online felületen lehet rájuk szavazni, március 9. éjfélig. Egy IP-címről 24 órán belül egy szavazat küldhető. A nyertesről kizárólag a közönség dönt. Az áthangszerelt versenydalok a Petőfi TV Akusztik című műsorában is bemutatkoznak: hétfőnként 21:15-től.

Kapcsolódó írásaink