Kultúra

A Magna Cum Laude is ott lesz A Dal 2022 elődöntőjében

A Dal 2022 elődöntősei akusztikus verzióban, tízesével térnek vissza két egymást követő szombat este. A Duna első elődöntőjét Mező Misi és a Magna Cum Laude extra produkciója teszi teljessé.

A Magna Cum Laude is ott lesz A Dal 2022 elődöntőjében
Magna Cum Laude
Fotó: Budapest Park

Tíz áthangszerelt dallal folytatódik a verseny szombat este a Dunán. A zenés estét extra produkció fűszerezi. Ismét egy zsűritag cseréli mikrofonra a pontozótáblát.

Mező Misi énekes-gitáros és a Magna cum Laude lép színpadra. A fun rock együttes több mint két évtizede a magyar könnyűzenei élet éllovasa. A frontembere immár negyedik alkalommal foglal helyet az ítészek között.

Az előadók még egy lépéssel közelebb kerülhetnek „Az Év Dala 2022" címhez.

Újabb izgalmak várnak az előadókra, hiszen már zajlik az online akusztik dalverseny is. Bár a showműsorban már csak húsz produkciót hallhat újra a közönség, de az online versenyben A Dal 2022-be bejutott mind a negyven produkció részt vesz és esélyt kap a fődíjra.

A feldolgozásokat a mediaklikk.hu/adal2022/akusztik oldalon lehet meghallgatni.

Szavazni szintén ezen az online felületen lehet március 9. éjfélig. Egy IP címről 24 órán belül egy szavazat küldhető. A nyertesről kizárólag a közönség dönt. Az áthangszerelt versenydalok a Petőfi TV akusztik című műsorában is bemutatkoznak hétfő esténként 21:15-től.

A műsor évről-évre felpezsdíti a hazai könnyűzenei életet, szélesíti a műfaji repertoárt. A 11. évadban is egyedi hangzásvilágú előadások versenyeznek. A tét pedig hatalmas, csak nyolc produkció juthat a döntőbe, amelyben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara adja majd a kíséretet. Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát, amelyet mindenki dúdolni fog!

Kapcsolódó írásaink