Kultúra

A Stevenson klasszikusán alapuló musicalsiker, a Jekyll & Hyde végre újra Budapesten látható

Április 1-jén bemutató a Budapesti Operettszínházban

Április 1-jén, 2-án és 3-án, hármas szereposztásban mutatja be Frank Wildhorn és Leslie Bricusse népszerű musicaljét, a Robert Louis Stevenson azonos című regénye alapján készült Jekyll & Hyde-ot a Budapesti Operettszínház.

A Stevenson klasszikusán alapuló musicalsiker, a Jekyll & Hyde végre újra Budapesten látható
Március 26-án közönségtalálkozón adnak ízelítőt a darabból
Fotó: Budapesti Operettszínház/Art&L

Az előadás színpadra állításának folyamata a héten kezdődött meg az olvasópróbával. Az 1990-ben született, világsikerű darab már többször látható volt hazánkban, ám repertoáron, kőszínházban még sosem. Amint azt Kiss-B. Atilla, a teátrum főigazgatója köszöntőjében elmondta: újabb ünnepre készül a társulat a bemutatóval.

„Az emberi lélek mélységeit kutatjuk” – emelte ki. Az emberi lélekben rejtőző jó és gonosz harcáról és Dr. Henry Jekyll végzetes kísérletéről szóló musicalt Vincze Balázs, a teátrum művészeti vezetője rendezi, a címszerepben Dolhai Attilával, Homonnay Zsolttal és Sándor Péterrel. Vincze az olvasópróbán hangsúlyozta, a mű önvizsgálatra ösztönöz, hogy személyiségünk démoni oldalától ne szabadulni akarjunk, mesterségesen leválasztani magunkról, hanem jó példákat követve találjunk vissza önmagunkhoz.

Cziegler Balázs díszlet- és Fekete Katalin jelmeztervező arról beszélt, hogy a viktoriánus kor inspirálta terveiket, de az azt újraértelmező steampunk irányzat stílusjegyeit is felfedezhetjük majd a látványvilágban. A darab jól ismert slágereinek dalszövegeit Valla Attila jegyzi, a prózai részekhez új, az eredetihez hű szövegkönyv készül Orbán János Dénes fordításában.

Az előadás zenei vezetője Oberfrank Péter. A premier előtt, március 26-án közönségtalálkozót is tartanak.

Kapcsolódó írásaink

Cinema Italiano

ĀAz olasz neorealizmust és Federico Fellini alakját idézi meg a Budapesti Operettszínház csodás bemutatója, a Nine–Kilenc Balázs Zoltán remek rendezésében