Kultúra

Magyar bor került fel egy mértékadó toplistára

A világhírű borszakértő, borkritikus, James Suckling a Royal Tokaji 6 puttonyos, 2017-es Nyulászó Aszúját is beválogatta idei top 100-as listájára. Ez az egyetlen magyar bor a listán. 

Magyar bor került fel egy mértékadó toplistára
Kiegyensúlyozott édesség, komplex, gondolkodásra késztető bor, aszalt gyümölcsös, fűszeres lecsengéssel. Most is finom, de 5-6 év múlva még többet fog adni - röviden így jellemzi a világhírű borszakértő, borkritikus, James Suckling a Royal Tokaji 6 puttonyos, 2017-es Nyulászó Aszúját
Fotó: AFP/Mehdi Fedouach

„Fűszeres és földes jegyek ginzengből, szárított ananászból, kandírozott citrusfélékből, fügéből és karamellás almából. Kiegyensúlyozott édesség, komplex, gondolkodásra késztető bor, aszalt gyümölcsös, fűszeres lecsengéssel. Most is finom, de 5-6 év múlva még többet fog adni” - röviden így jellemzi James Suckling a Royal Tokaji 6 puttonyos, 2017-es Nyulászó Aszút - írja az Origo.

Töb aszút is kóstolt a világhírű borkritikus
Töb aszút is kóstolt a világhírű borkritikus
Fotó: AFP/Mehdi Fedouach

Suckling és csapata a Royal Tokaji több más borát is kóstolta: a borászat 2017-es dűlős 6 Puttonyos Aszúit (Nyulászó, Szt. Tamás, Betsek és Mézes Mály), valamint az azonos évjáratú 5 és 6 Puttonyos Birtok Aszúkat is. A Nyulászó Dűlő 6 Puttonyos Tokaji Aszú 2017 - amely 98 ponttal felkerült a százas listára) véleménye szerint a csapata által valaha kóstolt legjobb bor Magyarországról, de a többi megkóstolt bort is rendre 95 pontra vagy magasabbra értékelte.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink