Kultúra

Túllépte a százezres nézőszámot az Elk*rtuk

Az őszödi beszéd utáni forradalmi hangulatot feldolgozó politikai krimi az idei év eddigi legnézettebb magyar filmje. Az alkotók különleges meglepetéssel kedveskedtek az egyik szerencsés nézőnek abból az alaklomból, hogy a film túllépte a százezres nézőszámot.

Túllépte a százezres nézőszámot az Elk*rtuk
A film egyik szereplője, Szőke Richárd színművész ellátogatott az egyik fővárosi moziba, és megajándékozott egy nézőt
Fotó: MEGAFILM

Két héttel a bemutatása után átlépte a bűvös százeres nézőszámot az Elk*rtuk című film. A Megafilm első magyar politikai krimijének sikere példátlan, ugyanis idén még egyetlen magyar film se érte el ezt a nézőszámot, sőt számos hollywoodi szuperfilmet is maga mögé utasított idén - írja a forgalmazó sajtóközleménye.

A film producere, Kálomista Gábor szerint a sikerszériának nincs vége, további nézőszám emelkedést vár az alkotástól. 

„Nagyon jó érzéseink vannak a filmmel kapcsolatban, és látszik, hogy a nézők is szeretik. Átléptük a százezeres nézőszámot, szóval azt gondolom, hogy ez egy egyértelmű sikertörténet. A koronavírus-járvány kezdete óta ilyen erősen induló magyar film még nem volt. A nézők szeretik, és mi ennek örülünk. Vidéken nagyon erős, más számok vannak, mint általában lenni szoktak. Vidéken nagyon erősen indult, Budapesten is jó volt a kezdés. A következő hetekben további emelkedést várunk” – mondta Kálomista Gábor.

Az ünnepi pillanat alkalmából a film egyik főszereplője, az Attilát alakító Szőke Richárd egy különleges meglepetéssel kedveskedett tegnap az Elk*rtuk egyik vetítése után az Allee Cinema Cityben. A színész ugyanis a film egyik nézőjének személyesen adott át egy ajándékcsomagot. 

Dániel a barátaival nézte meg a filmet, és nagyon meglepődött, amikor a teremből kifelé menet szembetalálkozott az Attila karakterét alakító színésszel. A fiatalember elmondta, hogy nagyon tetszett neki a film, végigizgulta annak ellenére, hogy ismerte a történetet, hiszen rengeteget olvasott és hallott róla - írja a közlemény.

„Nem gondoltam, hogy pont én leszek a szerencsés néző, aki még ajándékot is kap, de ezek után biztos, hogy lottózni fogok, hátha megmarad a szerencsém” - mondta Dániel nevetve és örömmel vette át a filmplakátot, a bögrét és a puzzle-t.

„Hatalmas dolog egy magyar film életében, hogy a bemutató után két héttel átléptük ezt a nézőszámot. A 100 000 nagyon komoly szám.” -  tette hozzá Szőke Richárd.

A sikerszériának azonban még közel sincs vége; országszerte továbbra is nagy sikerrel játsszák a mozik az Elk*rtuk című alkotást, sőt hamarosan Brüsszelben is bemutatják - emlékeztet a Megalfilm.

Kapcsolódó írásaink