Külföld

Kedden tartják az Elk*rtuk nemzetközi premierjét Brüsszelben

November 9-én, kedden Brüsszelben is bemutatják az Elk*rtuk című magyar játékfilmet a Polgári Magyarországért Alapítvány Brüsszeli Képviselete és a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében - tájékoztatott a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja pénteken.

Kedden tartják az Elk*rtuk nemzetközi premierjét Brüsszelben
Kedden tartják az Elk*rtuk című film nemzetközi premierjét Brüsszelben
Fotó: Facebook

Deutsch Tamás EP-képviselő, a képviselőcsoport vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: különös jelentősége van a brüsszeli premiernek, hiszen - mint mondta - „itt állandóan a jogállamiságról próbálnak kioktatni minket”. „Ugyanakkor 2006-ban a baloldali kormányfő, Gyurcsány Ferenc parancsára rendőrcsizmák tiporták a jogállamiságot hazánkban, az akkor már uniós tagállam Magyarországon” - tette hozzá.

Szavai szerint „Brüsszel urai, a 'jogállamiság' élharcosai és az európai baloldal aktivistái azonban fülük botját sem mozdították. Ha kicsit is érdekli őket a jogállam valódi védelme, akkor jöjjenek el megnézni a jogállamiságra brutálisan rátámadó Gyurcsány-féle tömeges rendőrterrort bemutató filmet” - mondta a delegációvezető.

A 2006-os megemlékezésen alkalmazott rendőri erőszakot és a baloldali kormány bukását feldolgozó, igaz történeten alapuló politikai krimi nemzetközi premiervetítését kerekasztal-beszélgetés követi a filmkészítőkkel - tájékoztatott Deutsch Tamás.
 

Kapcsolódó írásaink