Kultúra

Februárban Budapesten koncertezik a Bring Me The Horizon

Jövő februárban közös turnéra indul a modern metal/rock két zászlóshajója, a Bring Me The Horizon és az A Day To Remember. A koncertkörút szerencsére hozzánk is elér, a srácok február 15-én szántják fel a Papp László Budapest Sportaréna színpadát, mégpedig Poorstacy és a Lorna Shore társaságában.

Februárban Budapesten koncertezik a Bring Me The Horizon
Jövő februárban Budapestre érkezik az Oliver Sykes vezette Bring Me The Horizon
Fotó: AFP/Ritzau Scanpix/Helle Arens

Az Oli Sykes vezette Bring Me The Horizon a metalcore színtérről kinőve az elmúlt években a modern metal stílus egyik vezető csapatává, sztárzenekarává nőtte ki magát, és bár időközben akadtak furcsa kikacsintásaik a pop és az electronica világába - főleg ha az Amo című lemezükre gondolunk - tavaly megjelent, Post Human: Survival Horror címet viselő anyagukkal visszatértek a zúzósabb témákhoz, közben viszont semmit nem veszítettek slágerességükből.

Objektum doboz

A helyenként erősen a korai Linkin Park munkásságát idéző, abból egyértelműen ihletett merítő, de mégis friss és változatos hangzású korong tele van jobbnál jobb dalokkal, melyeket ráadásul olyan közreműködők színesítenek, mint a japán Babymetal, a Nova Twins, vagy az Evanescence énekesnője, Amy Lee.

Minden bizonnyal a februári koncertműsor gerincét is ennek az albumnak a nótái adják majd, de űlighanem felcsendül a banda legfrissebb száma, a szeptember közepén kiadott DiE4U is, ahogy olyan régebbi slágerek sem maradhatnak el, mint a Throne vagy a Shadow Moses.

A turné másik húzóneve az A Day To Remember, amely a BMTH-hoz hasonlóan szintén metalcore vonalról indult még a 2000-es évek közepén, mára azonban már egy letisztultabb, dallamos modern metal/rock stílusban utazik az öttagú floridai brigád.

Objektum doboz

Ők is nemrégiben jelentkeztek új albummal, az idén márciusban napvilágot látott You're Welcome szintén a már említett slágeres, modern metalos hangzást viszi tovább, amit a legutóbbi anyagaikon már megszokhattunk a csapattól.

A turné feltörekvő vendégelőadójaként üdvözölhetjük a Poorstacy művésznéven alkotó Carlito Junior Milfortot. A floridai srác zenéiben a rap, a rock és a pop-punk elemeit vegyíti meglehetős sikerrel, ami nem is csoda, hiszen tavaly több dalában is közreműködött a Blink-182 dobosa Travis Barker, néhány napja pedig épp a Bring Me The Horizon frontemberével, Oli Sykesszal hozott ki egy igencsak zúzós közös számot a fiatal énekes.

Objektum doboz

Az est negyedik fellépője a Lorna Shore lesz, ők kicsit tán ki is lógnak ebből a műsorból, hiszen a többieknél jóval morcosabb, sötétebb hangzásvilágot képviselnek, de a deathcore-szintér meghatározó, rutinos szereplőiként tőlük is biztosan erős koncertre számíthatunk majd az Arénában.

A bulira október 13-án, délelőtt 10 órától lesznek elérhetőek a jegyek elővételben, további részletek a hivatalos eseményben.

Kapcsolódó írásaink