Kultúra

Pályázatot hirdetnek Jankovics Marcell Toldi-premierjének alkalmából

Mondj verset a nagyival!

Mondj verset a nagyival! címmel szavalópályázatot hirdet a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap  (MTVA) a szeptember 19-i Toldi-­premier alkalmából.

Pályázatot hirdetnek Jankovics Marcell Toldi-premierjének alkalmából
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Jankovics Marcell utolsó rendezését a Duna Televízió közönsége láthatja először szeptember 19-től. A 13 részes produkció egyedi, kézzel rajzolt technikával készült. A Kecskemétfilm Kft. műhelyében létrehozott alkotás bemutatója kapcsán kiírt pályázatra unokák és nagyszülők közösen nyújthatnak be pályaművet, videó formában.

Az Arany-költemény egy szabadon választott részletének szavalásával Toldi-ajándékcsomagot nyerhetnek a legjobb felvételt beküldők, valamint esélyt kaphatnak, hogy a Duna Televízió Almárium című szolgáltató magazinműsorában szerepeljenek – közölte az MTVA szerdán az MTI-vel. Az MTVA célja a pályázattal a kulturális értékeink ápolása mellett a generációk közti kapcsolatok szorosabbra fűzése, amelynek során megmutatkozhat a legendás Toldi Miklós család-összekovácsoló ereje is.

Arany János elbeszélő költeményének közös szavalása lehetőséget kínál az együtt tanulásra, a hasznos időtöltésre és a maradandó élményszerzésre. A felhívás részletei megtalálhatók a Mediaklikk.hu/toldi oldalon, amelyen a Toldihoz kapcsolódó további tartalmak és érdekességek is várják az érdeklődőket. A hazai rajzfilmgyártás legújabb gyöngyszemében az egyes énekek részletgazdag képi világgal és aprólékosan kidolgozott karakterekkel elevenednek meg – áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink