Kultúra

Kovács Zoltán: Ez volt minden idők legsikeresebb Szent István-napi ünnepségsorozata

Minden idők legnagyobb és legsikeresebb Szent István-napi ünnepségsorozatán vagyunk túl - írta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap délután a Facebook-oldalán.

Kovács Zoltán: Ez volt minden idők legsikeresebb Szent István-napi ünnepségsorozata
Tűzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Közlése szerint a négy nap alatt húsz rendezvényhelyszínen - a rendelkezésre álló adatok alapján - csaknem kétmillió látogatója volt az augusztus 20-ai nemzeti ünnep programjainak, amelyek vasárnap este zárulnak.

Az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzshöz az elmúlt napok során beérkezett információk alapján a Szent István-napi programok biztonságosan és sikeresen értek véget - emelte ki az államtitkár.

Vasárnapig a rendőrség országosan 638 rendezvény békés lebonyolítását biztosította. Ezek közül 360 állami, illetve önkormányzati, 186 kulturális, 38 gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, valamint 54 más jellegű rendezvény volt. Az egész országban a legnagyobb rendben zajlottak az ünnepi programok - írta.

Kovács Zoltán a Facebook-bejegyzésében ismét köszönetét fejezte ki minden, a rendezvény sikeres lebonyolításában részt vevő kolléga munkájáért.

A programok folytatódnak

A Szent István-napi ünnepi programok vasárnap is folytatódnak - hívta fel a figyelmet Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap a Facebook-oldalán.

Azt írta: a szombati nap folyamán rendezvényhelyszínenként sok tízezer ember volt kíváncsi az augusztus 20-i ünnep programjaira.

Vasárnap kilenc rendezvényhelyszínen folytatódnak a programok, amelyekre most is több tízezer embert várnak.

Az ünnep programjairól bővebb információ található a szentistvannap2021.hu/programok oldalon - írta Kovács Zoltán.

Objektum doboz

Csaknem 20 ezer ember ünnepelte a magyar operettet

Csaknem 20 ezer ember ünnepelte a magyar operettet a Vigadó téren augusztus 20-án - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vasárnap az MTI-vel.

Mint írták: az Operett Korzón egészen vasárnap estig pezsdítő italkülönlegességeket kortyolva lehet hallgatni világhírű operettslágereket, musicalkoncerteket, sőt, kivetítőn a Budapesti Operettszínház előadásainak részleteit is meg lehet nézni.

A háromnapos programsorozatot vasárnap nagyszabású gálakoncert zárja, Mindörökké Operett címmel: Fischl Mónika, Kiss Diána, Szendy Szilvi, Lukács Anita, Széles Flóra, Laki Péter és Vadász Zsolt hozza el a legismertebb és legkedveltebb operettslágereket - emelték ki.

További információk találhatók a szentistvannap2021.hu. oldalon - írta az MTÜ.

 Már több mint 30 ezren tekintették meg az Aranyvonatot

Már több mint 30 ezren tekintették meg az Aranyvonatot, amely vasárnap estig várja a látogatókat - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Az Aranyvonat
Az Aranyvonat
Fotó: MH/Purger Tamás

Mint írták: augusztus 20-án az Alkotmány utcában állították ki a rekonstruált Aranyvonatot. Ez volt az az ereklyeszállító kocsi, amelynek eredetije 1938-ban azért készült, hogy körbevihesse az országban a Szent Jobbot.

Csaknem ötvenezer ember vett részt a budai Vár programjain augusztus 20-án - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vasárnap az MTI-vel.

Azt írták: a vár legkedveltebb pontjai a fegyversimogató és a katonákkal szelfizés voltak.

A közlemény szerint a magyar történelem hét ikonikus alakját és a hozzájuk köthető sorsfordító eseményeket elevenítették fel hagyományőrző csoportok és színészek segítségével a Tóth Árpád sétányon augusztus 20-án. Az egész napos, rendhagyó eseményen 10-15 perces jeleneteket adtak elő a társulatok, amelyek sikerességét mutatja, hogy a budai Várba mintegy 50 ezer érdeklődőt csábított a program.

Kapcsolódó írásaink