Kultúra

Nemzetközi ifjúsági koncert artistákkal

Kodály szellemisége

A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar ad különleges koncertet szerdán 18.30-kor a Szépművészeti Múzeum előtt Budapesten.

Nemzetközi ifjúsági koncert artistákkal
Vásáry Tamás
Fotó: MH

Az Európa Tanács miniszteri bizottságának féléves magyar elnöksége rendezvényén a világ számos tájáról érkezett fiatalok egy hétig Kodály szellemiségében készülnek a produkcióra, ahol a Kossuth-díjas Vásáry Tamás, a nemzet művésze vezényletével fognak fellépni.

Amint az Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár beharangozójából kiderül, a koncerten a komolyzenei élményt zászlóforgatók, cirkuszi artisták, társművészek produkciói egészítik ki, összművészeti alkotást létrehozva. A különböző művészeti ágak harmonikus összefonódása is az egységet hivatott erősíteni, akárcsak a nemzetközi összefogás.

Objektum doboz

„A féléves elnökség alatt kulturális rendezvények tucatjaival mutathatjuk meg Európának, mit gondolunk mi, magyarok művészetről, egymásra figyelésről” – emelte ki a Facebookon látható videóban az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink

Százötven év a grafika bűvöletében

ĀAugusztus 15-ig tekinthető meg az újranyílt Szépművészeti Múzeum új időszaki kiállítása – Leonardo, Raffaello, Dürer és Miró ritkán látható remekműveiből nyílt tárlat