Kultúra

Balaton-felvidéki programok

Kortárs fotó- és képzőművészek alkotásaival telik meg Alsóörsön a historikus Török-ház

Kortárs alkotók fotóit és festményeit bemutató kiállítással indul jövő pénteken, augusztus 13-án a 360 fok – Képzőművészet és színház Alsóörsön programsorozat. A Balaton-felvidék egyik legrégebbi műemlék házában, az 1600-as évekből származó Török-házban nyíló kiállítás a Standby című tárlatból nyújt válogatást, amelynek több darabja néhány, köztéren rendezett szabadtéri kiállításon már bemutatkozott Budapesten. 

Balaton-felvidéki programok
A Balaton-felvidék egyik legrégebbi műemlék házában, az 1600-as évekből származó Török-házban nyíló kiállítás a Standby című tárlatból nyújt válogatást
Fotó: MH

A szervezők tájékoztatása szerint a huszonhat kortárs festő- és fotóművész alkotásai a vírusjárvány időszakának várakozó állapotát tükrözik. A festők között van Ázbej Kristóf, Baksai József, Fehér László, Gesztelyi Nagy Zsuzsa, Naomi Devil, Péterfy Ábel, Szabó Ábel, Szikra Ágnes, Verebics Ágnes, Verebics Kati, Zászkaliczky Ágnes és Weiler Péter.

A fotográfusok közt kiállít lapunk fotórovatának vezetője, Hegedüs Róbert is Bach Máté, Balogh Zoltán, Cedric af Geijersstam, Dobos Tamás, Esteban Sanchez, Gálos Viktória, Gordon Eszter, Gömör Tamás, Horváth Katalin Fanni, Iliás-Nagy Katalin, Mónus Márton, Sághy Tímea és Somorjai Balázs mellett. A szeptember végéig nyitva tartó tárlaton augusztus 22-ig vezetést tart Szarvas József Kossuth-díjas színművész, Bojár Iván András művészettörténész és Bánkuti András fotóriporter. 

A programsorozat a Török-ház kulturális eseményeit és a hegyoldalban szeptemberben újranyíló Amfiteátrumot kapcsolja össze. Szeptember utolsó hétvégéjén az Aktor Produkció színházi előadásával készülnek a szervezők. A program megvalósulását az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatta.

Kapcsolódó írásaink

A magyar preraffaeliták

ĀVágyott szépség. Angol hatások a magyar festészettörténetében – A gödöllői művészteleppel Körösfői-Kriesch Aladár és társai Rossettiék legnagyobb álmát valósították meg