Kultúra

Egyelőre száz fellépő, de nem itt a vége

A koncertínséges, fesztiválhiányos időszak után a hazai zenekarok legnagyobb találkozója lesz idén a Szegedi Ifjúsági Napok: a szervezők eddig mintegy 100 magyar zenekart és előadót jelentettek be, de még van a tarsolyban. A SZIN idén egy napot még rá is húz, az így ötnapos buli augusztus 25-29 között lesz, a szegedi Partfürdőn.

Egyelőre száz fellépő, de nem itt a vége
A szervezők eddig mintegy 100 magyar zenekart és előadót jelentettek be
Fotó: SZIN

Nem emelnek jegyárat, egy nappal hosszabb, azaz ötnapos lesz a fesztivál és minden idők legtöbb hazai fellépőjét vonultatják fel – ezt ígéri a hazai fesztiválpaletta hagyományosan nyárzáró bulija, a SZIN.

„Most mintegy 100 zenekart és előadót jelentünk be, köztük a Halott Pénz, Majka & Curtis, a Tankcsapda, a Wellhello, Ákos, Rúzsa Magdi, a Kiscsillag, az Irie Maffia, és jön a Carson Coma és a Csaknekedkislány is” – sorolta Kolonics Erika, a SZIN főszervezője a fellépőket.

Ötnapos lesz az idei buli
Ötnapos lesz az idei buli
Fotó: SZIN

A legerősebb hazai felhozatalban lesz Zenevonat Szuperkoncert, az LGT sztárjaival, a hazai szcéna legjobbjai és megannyi feltörekvő tehetség a korosztályok széles skálájának igényét kielégítve – teszi hozzá a főszervező.

„Olyan koncertfolyamot állítottunk össze, amivel meg szeretnénk köszönni a közönségünk eddigi türelmét, emlékezetessé tenni a nyár utolsó pillanatait és nem utolsó sorban minél több magyar zenekarnak lehetőséget adni, hogy a hosszú kihagyás után végre színpadra állhassanak” – zárja a bejelentést Kolonics, hozzátéve, hogy hamarosan csatlakozik jónéhány hazai fellépő a mostani sorhoz.

Az idén ötnapos bérletet a fesztivál weboldalán,  , a tavalyi áron, azaz 23.990 forintért lehet megvásárolni.

Kapcsolódó írásaink