Kultúra

Operával is vár a Völgy Kapolcson

Az idén harmincéves Művészetek Völgye július 23. és augusztus 1. közt több mint ezernyolcszáz programmal várja a közönséget.

Operával is vár a Völgy Kapolcson
Operával is vár a Völgy Kapolcson
Fotó: Művészetek Völgye

A fesztivál történetében először operaelőadások is lesznek – jelentette be Oszkó-Jakab Natália fesztiváligazgató. Amint azt Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója elmondta, Donizetti Szerelmi bájital című operáját különleges kamionszínpadról adják elő a vigántpetendi Cirque du Tókertben, Adinát Miklósa Erika alakítja majd.

Ugyanitt lép fel az Óbudai Danubia Zenekar, a Tünet Együttes és a Recirquel társulat is. Az idén hetvenöt éves Földes László Hobo klubja is Vigándpetendre költözik, itt mutatkoznak be a művészeti iskolák növendékei saját udvarukban, és a Fidelio Papageno is itt lesz elérhető. Kapolcson a dzsessz szerelmeseinek a Harcsa Veronika Udvar kínál programokat, kitelepül a Hagyományok Háza, filmekkel lesz jelen a Nemzeti Filmintézet és a Filmarchívum.

A fesztivál idejére kiköltözik a Völgybe a Cseh Tamás Archívum, a Petőfi Irodalmi Múzeum és indiános kiállítás, valamint a mesemúzeum is, de a Magyar Írószövetség is programokkal készül. A rendezvénysorozat védettségi igazolvánnyal látogatható.

Kapcsolódó írásaink