Kultúra

Átadás előtt a Magyar Pavilon Dubajban

Befejeződtek a kivitelezési munkálatok a Dubaji Világkiállításra épített Magyar Pavilonban, így az épület már a hatósági ellenőrzésekre vár az átadás előtt.  Magyarország egy különleges Makovecz-stílusú épületben várja majd a látogatókat október 1-jétől. 
 

A többszintes Magyar Pavilon az Expo 2020 „Mobilitás” kerületében található, és az egyetlen faszerkezetű épület az egész Perzsa öböl-menti régióban. A pavilon hasznos alapterülete 1927 négyzetméter, építéséhez 560 ezer kilogramm fát használtak fel, a leghosszabb szerkezeti elem 18,47 méter, a legnehezebb pedig több mint 2700 kilogramm. Az épületet Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, az Ybl Miklós-díjas magyar építész Csernyus Lőrinc tervezte, az épület vázát pedig 17 magyar ács állította össze több hónapon át. 

A Pavilon Magyarország vízkincseit mutatja majd be, az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épületben a látogatók megismerhetik hazánk egyedülálló vízkészletét, gyógy- és termálvizeit, azok jótékony egészségügyi hatásait. A tudás- és élményalapú interaktív tárlat Magyarország élmény- és gyógyfürdőit is népszerűsíti majd. A kiállítás csúcspontja a 13 méter magas kupola terem lesz, ahol lenyűgöző látvány várja majd a vendégeket. 

A kivitelezési munkálatokat követően a pavilonban helyet kapó állandó kiállítás megvalósításán dolgoznak a szakemberek a világkiállítás megnyitásáig. 

A pandémia miatt egy évvel elhalasztott Dubaji Világkiállítást 2021. október 1. és 2022. március 31. között rendezik meg az Egyesült Arab Emirátusokban fokozott egészségügyi intézkedések mellett. A fél évig tartó eseményre 25 millió látogatót várnak az Expo szervezői.
 

Kapcsolódó írásaink

Elhunyt Jankovics Marcell

ĀAz MMA tiszteletbeli elnökét 80. életévében érte a halál - Az MMA és az Emmi saját halottjának tekinti - A rendezőtől Orbán Viktor is elbúcsúzott