Kultúra

Kossuth Lajos 1867 utáni tevékenységéről jelent meg kötet

Konferenciakötet jelent meg Kossuth Lajos 1867 utáni tevékenységéről a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár gondozásában - közölte az intézmény.

Kossuth Lajos 1867 utáni tevékenységéről jelent meg kötet
Kossuth Lajos 1867 utáni tevékenységéről jelent meg kötet
Fotó: MH

Az intézet a Magyar Történelmi Társulattal és a Magyar Nemzeti Múzeummal közösen rendezett 2019-ben konferenciát Kossuth Lajos halálának 125. évfordulója alkalmából. A most megjelent kötetben a konferencián elhangzott előadások olvashatóak.

Az előadások között volt többek között Hermann Róbert elemzése Kossuth egy kiadatlan, Görgeiről szóló vitairatáról. Csorba László Kossuth Lajos Széchenyivel kapcsolatos emlékezéseit mutatta be.

Kovács Kálmán Árpád Kossuth Lajos emigrációs egyházpolitikai megszólalásairól tartott előadást, míg Kovács Emőke Kossuth és Irányi Dániel 1867 utáni kapcsolatát elemezte a most írásban is megjelent előadásában - írja a közlemény.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Bartóki szellem

Ā„Úgy tudom a kitüntetéseimet megszolgálni, hogy a magyar néptánccal, vagyis az általam ápolt anyanyelvvel műsorokat készítek minden korosztálynak” – vallja Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész-koreográfus

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom