Kultúra

Pályázatokat hirdet a Magyar Művészeti Akadémia

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) – kormányhatározat alapján – pályázatot hirdet alkotók, előadóművészek támogatására, valamint könyv- és folyóirat-kiadók terveinek megvalósítására, támogatására - írja közleményében az MMA.

A koronavírus-világjárvány kulturális, művészeti szférát érintő hatásának enyhítésére a Magyar Művészeti Akadémia nyílt pályázatot hirdet a kultúra, vagy az MMA Alapszabályában nevesített művészeti területen tevékenységet végző természetes személyek részére, művészeti tevékenységükhöz kapcsolódó költségeik támogatására (pályázat kódja: MMA-21-MH750), mely célra 750 millió forint keretösszeg áll rendelkezésre.

A támogatás formája vissza nem térítendő, utófinanszírozott támogatás. Az elnyerhető támogatás összege: 100.000–500.000 forint.

A Magyar Művészeti Akadémia szintén nyílt pályázatot hirdet a kultúra, vagy az MMA Alapszabályában nevesített művészeti területen könyv- és folyóirat-kiadói tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek támogatására (pályázat kódja: MMA-21-KF500), mely célra 500 millió forint áll rendelkezésre.

Az elnyerhető támogatás összege: 10.000.000–30.000.000 forint. A támogatás folyósítása a támogatói okirat hatályba lépését követő 15 napon belül, előfinanszírozás formájában történik.

A támogatási igény az MMA pályázati rendszerén keresztül (http://tamogatas.mma.hu/Login) 2021. január 25. és 2021. február 23. között nyújtható be.

Kapcsolódó írásaink