Kultúra

Videón a megújuló Citadella

Drónfelvételek segítségével mutatja be a Várkapitányság Zrt. a megújuló Citadellát.

Videón a megújuló Citadella
Hosszú évtizedek után megújul a Citadella erőd és környezete a kormány döntése értelmében
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Amint arról korábban már beszámoltunk, a főváros ékessége a Nemzeti Hauszmann Program részeként születik újjá, a Várkapitányság filmjében pedig betekintést kapunk a hosszú évek óta elhanyagolt erődbe és a lepusztult ágyútorony belsejébe is.

Objektum doboz

Mint írják, a Gellért-hegy csúcsa a most induló fejlesztéseknek köszönhetően egy mindenki számára nyitott, szerethető és élményekkel teli területként újul meg 2023-ra. A Várkapitányság úgy fogalmazott, a parkrendezés célja az, hogy ne csak a páratlan panoráma miatt legyen érdemes fellátogatni a hegyre.

Lapunkkal azt is közölték: terveik szerint 2022-re felújítják a Citadella falait és belső udvarát, ahol egy gyönyörű és otthonos közparkot alakítanak ki, 2023-ra pedig egy hiánypótló, a magyarság szabadságküzdelmeire emlékeztető kiállítást hoznak létre az ágyútoronyban, a Szabadság Bástyája címmel.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom