Kultúra

Képeskönyv Kőszegről

A koronavírus-járvány miatt online mutatják be Kőszegen azt a különleges képeskönyvet, ami az utóbbi öt évben a történelmi kisvárosban a KRAFT Kreatív Város Fenntartható Vidék programban megvalósult fejlesztéseket és eredményeket ismerteti – közölte az MTI.

Képeskönyv Kőszegről
Online mutatják be Kőszegen azt a különleges képeskönyvet, ami az utóbbi öt évben a történelmi kisvárosban a KRAFT Kreatív Város Fenntartható Vidék programban megvalósult fejlesztéseket és eredményeket ismerteti
Fotó: https://iask.hu/

Az ISES (Társadalomtudományok- és Európa-tanulmányok Intézete) Alapítvány munkatársai Miszlivetz Ferenc professzor irányításával már a kétezres évek végén felvázolták a Kőszeg-KRAFT program alapkoncepcióját.

A Minszterelnökség 2014-ben adott megbízást egy megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére, majd ennek alapján 2016-ban a kormányzat 1,5 milliárd forint támogatást nyújtott a megvalósításhoz. A több mint 180 oldalas kiadványban nemcsak a szigorú műemlékvédelmi szabályok szerint felújított, többségükben műemléki oltalom alatt álló épületekről, az Európa Házról, a Zwingerről, a Szemző-házról, a Festetics-palotáról, a sgraffittós házról vagy a jövőben szállodaként üzemelő bencés rendházról találhatunk fotókat, de a koncepcióban nekik szánt további funkcióikról is olvashatunk.

A kiadványban szerepelnek a további tervek is, hiszen már megkezdődött a kőszegi Bálház felújítása, de a tervek között szerepel a zsinagóga és rabbiház felújítása. A koronavírus-járvány miatt a könyvbemutatót a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete Facebook-oldalán követhetik az érdeklődők hétfőn délután négy órától.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom