Kultúra

Básti Julinak ítélték „Téni bácsi” pecsétgyűrűjének pontos mását

Páger Antal-színészdíj

Básti Juli kapja jövőre a Páger Antal-színészdíjat – jelentette be Farkas Éva Erzsébet makói polgármester közösségi oldalán. A politikus felidézte, hogy a makói képviselő-testület 2001-ben döntött a díj alapításáról.

Básti Julinak ítélték „Téni bácsi” pecsétgyűrűjének pontos mását
Básti Juli
Fotó: MH

A megtisztelő elismerést minden esztendőben az a színész érdemli ki, aki a többtagú szakmai kuratórium döntése alapján a leghűségesebb Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri hitelesség és eszköztelenség. A testület idén, a színházszerető közönség szeretetét is kifejezve, egyhangúlag úgy döntött, hogy „Téni bácsi” legendás arany pecsétgyűrűjének pontos mását Básti Juli veheti majd át, akit számos filmben láthatott a közönség, sokszínű hangját pedig gyakran kölcsönözte külföldi színésznőknek filmeken, sorozatokban. Munkáját a többi közt Kossuth-díjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével is elismerték. Farkas Éva jelezte, hogy az ünnepélyes díjátadóra a koronavírus-járvány lezárultát követően kerülhet sor.

Kapcsolódó írásaink

Élő legenda

ĀNyolcvanötödik születésnapját ünnepli Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas és kétszeres Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze és művésze