Kultúra

Lopakodó támadás a teremtett világ ellen

A genderideológia lopakodó terjeszkedésére hívták fel a figyelmet az Alapjogokért Központ péntek reggeli sajtótájékoztatóján, ahol Marguerite A. Peeters Genderőrület – Útmutató a globális mesterterv megértéséhez című könyvét mutatták be.
 

Lopakodó támadás a teremtett világ ellen
Marguerite A. Peeters Genderőrület – Útmutató a globális mesterterv megértéséhez című könyvét mutatták be
Fotó: Alapjogokért Központ

Peeters könyve szerint „a férfi és a nő antropológiai szerkezetének lebontása után a forradalom a lebontásról az »építkezésre« tér át, a letűnt ideológiák maradványaiból egyfajta virtuális valóságot tákol össze, a nemek közti egyenlőség propagandája az értelmet és a tudományt a tényleges valóság tagadására használja fel.”

A szerző a világjárvány miatt személyesen nem tudott részt venni a bemutatón, de a vele készült videóinterjúban felhívta a figyelmet arra, hogy a genderideológia hívei már a hidegháború alatt elkezdtek építkezni, csak akkor kevés figyelem irányult rájuk. Peeters szerint időben kell odafigyelni a bimbózó ideológiákra, hiszen ezúttal is az látható, hogy évtizedekkel később az elvetett mag forradalmat robbant ki. Rámutatott, a genderideológia képviselői alapítványokból, politikusokból, egyetemekből és más intézményekből álló, befolyásos hálózatot építettek ki, agresszív terjeszkedésük pedig veszélyezteti a szabadságjogokat, globális kormányzásuk a posztigazság korszakát teremti meg, olyan szabályokat vezetnek be, amelyek szembemennek a racionalitással, a megtapasztalt valósággal.

Peeters köszönetét fejezte ki a közép-európai országoknak, amelyek ellenállást tanúsítanak. Úgy fogalmazott, régiónk jelenti a fényt a genderideológia elleni küzdelemben.

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója is rámutatott, hogy az évtizedekkel ezelőtt kezdődött lassú érzékenyítés mára például az Egyesült Államokban alighanem visszafordíthatatlanná vált, Magyarország azonban időben felismerte a veszélyt. Emlékeztetett, az emberi jogok a kereszténységben gyökereznek.

A genderideológia lopakodó terjeszkedésére hívták fel a figyelmet az Alapjogokért Központ péntek reggeli sajtótájékoztatóján
A genderideológia lopakodó terjeszkedésére hívták fel a figyelmet az Alapjogokért Központ péntek reggeli sajtótájékoztatóján
Fotó: Alapjogokért Központ

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy az Isztambuli Egyezmény – amely ellen a központ kampányt folytat – a nők védelmének álcája mögött akarja a genderizmust becsempészni a nemzeti jogrendekbe.

Kapcsolódó írásaink