Kultúra

Kétnapos operettfesztivált rendez a Veszprémi Petőfi Színház

Augusztus 19-én és 20-án tartják a Veszprémi Petőfi Színház szervezésében a III. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált. Mint a színház lapunkhoz eljuttatott közleményében olvasható, az ingyenes, szabadtéri nyitóceremónián primadonna, bonviván, táncos komikus, negyven tagú koncert fúvószenekar, neves cirkuszművészek, valamint táncegyüttesek is várják közönséget.

Kétnapos operettfesztivált rendez a Veszprémi Petőfi Színház
Az ingyenes, szabadtéri nyitóceremónián többek között primadonna, bonviván, neves cirkuszművészek, valamint táncegyüttesek is várják közönséget
Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

Augusztus 19-én, 16 órakor a Veszprémi Petőfi Színház előtti dísztéren tartják a nyitó ünnepséget, amelynek házigazdája Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója. A nyitóceremónia díszvendége Gálvölgyi János Kossuth-díjas színművész, akivel a megnyitó után Nemlaha György művészeti író és Oberfrank Pál beszélget.

Az eseményen közreműködik Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara Hégely Ákos vezényletével, a Bonita Sporttánc Egyesület, Ninh Duc Hoang Long operaénekes, a Budapesti Operettszínház művésze, Bóbis László szteppvilágbajnok és táncosai, Szóka Júlia operettprimadonna, a Rippel Brothers – Rippel Ferenc és Rippel Viktor artisták, valamint a Veszprémi Petőfi Színház művészei. Este Kálmán Imre Marica grófnő című operettjét láthatja a közönség Eperjesi Erikával és Domoszlai Sándorral.

Augusztus 20-án este a fesztivál operettgálával zárul, amelyen Frankó Tünde, Peller Károly, Kardffy Aisha, Tassonyi Balázs, Füredi Nikolett és Buch Tibor lép fel, az est rendezője Somogyi Szilárd.

Az esti előadások mellett számos gyermekműsort is kínálnak a szervezők. Augusztus 19-én a Veszprémi Ifjúsági Táncegyüttes Lúdas Matyi című előadása látható, míg augusztus 20-án a Kerek kő című interaktív mesét adják elő a színház előtti téren. Délben a veszprémi teátrum művészei, valamint Horváth Péter és Horváth Elemér lépnek fel. Délután a Kutyácska című interaktív mese várja a gyerekeket.

A színház előtti téren szabadtéri koncerteket is tartanak. Szerdán a veszprémi teátrum társulata ad ízelítőt a következő évad első nagyszínházi bemutatójából, az Egy csók és más semmi című operettből, amelyet ifj. Csík Benedek és zenekara produkciója követ, késő este pedig a Veszprém Ifjúsági Táncegyüttes, valamint Vizeli Bálint és zenekara folklórműsora és táncháza várja a közönséget.

Csütörtök délután és este a Pécsi Nemzeti Színház művészei adnak műsort Pécsi operettvarázs címmel, amelyben közreműködik Nemlaha György és Oberfrank Pál. Fellép Gulyás Dénes Kossuth-díjas operaénekes, Tatai Nóra, Györfi Anna és Bognár Szabolcs, zongorán kísér Oberfrank Péter Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester. Ezt követően pedig Kalló Zoltán és zenekara lép fel.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a nézőszám korlátozása miatt valamennyi ingyenes programra előzetes regisztráció szükséges. További információ a www.petofiszinhaz.hu/operettfesztival linken érhető el.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom