Kultúra

Sorozat indul Trianon 10 oka címmel

Az Autentika Művészeti Műhely Magyarország feldarabolásának századik évfordulóján, vagyis június 4-én mutatja be a Trianon 10 oka című Youtube-sorozatát.

Sorozat indul Trianon 10 oka címmel
Trianon 10 címmel indul új Youtube-sorozat
Fotó: Autentika Művészeti Műhely

A tíz epizódból álló animációs sorozat célja, hogy a széles közönség is megismerhesse azokat a több évszázados történelmi előzményeket, hatalmi játszmákat, katonai lépéseket és politikai érdekeket, amelyek miatt 1920. június 4-én hazánk kénytelen volt aláírni a trianoni békediktátumot. A rövid epizódok alkalmat adnak arra, hogy a száz esztendővel ezelőtti tragédiával rövid és fogyasztható formában találkozzon a közvélemény, ugyanakkor a kérdést tíz külön oldalról megvizsgálva mégis részletesen lásson bele - írja közleményében az Autentika Művészeti Műhely.

Objektum doboz

Szintén az ő megbízásukból készül a Trianon100 című kvízjáték applikáció, ami a Play Áruházból lesz ingyenesen elérhető június 4-től. Az alkalmazás szorosan kapcsolódik a videósorozathoz, minden egyes epizóddal együtt egy új kérdéssorozat jelenik meg, így az applikációt letöltők a videósorozat bemutatása alatt egy közös versenyen vehetnek részt.

A Schön Boldizsár által készített applikáció egy másik pályáján pedig folyamatosan próbára teheti majd ki-ki a maga tudását Trianonról és a magyar történelemről.

Kapcsolódó írásaink