Kultúra

Példaértékű segítség a kulturális szektornak

Színházi szervezetek reagáltak

A Magyar Teátrumi Társaság üdvözli és köszöni a kormány döntését, amellyel a kultúra területén, különösen az előadó-művészetben dolgozók számára anyagi könnyebbségeket biztosít.

Példaértékű segítség a kulturális szektornak
Vidnyánszky Attila
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Mint közleményükben írják, a kormány döntései lényegesen elviselhetőbb helyzetbe juttatják a kulturális intézményeket, és a területen dolgozóknak, azok családjainak, a szabadúszó művészeknek, a háttérmunkában tevékenykedőknek nagy és példaértékű segítséget jelentenek. A Vidnyánszky Attila (képünkön) vezette társaság arra ösztönzi az előadó-művészeti intézményeket és a művészeket, használják ki az online tér lehetőségeit, hogy a kulturális értékek a kényszerszünet ideje alatt is eljussanak az emberekhez, főként a fiatalokhoz. A Vidéki Színházigazgatók Egyesülete is közleményben reagált a kormány tegnapi intézkedéseire, mint írják: örömmel fogadták az újabb gazdaságvédelmi, a munkahelyek megőrzésére tett lépéseket, a szolgáltatóipar és különösen az előadó-művészetből élők terheinek könnyítését. Hangsúlyozzák: így sok művész, a művészetet szolgáló kisvállalkozó, illetve családjaik kapnak lehetőséget arra, hogy az adó- és hiteltartozások befizetését a válság elmúltával rendezhessék. „Ebben az egyébként is súlyosan fenyegető, mentálisan is nehezen kezelhető helyzetben ez óriási segítség a vállalkozások, családfenntartók számára” – emelte ki közleményében a szervezet.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom